!DE MEDISCHE FICHE EN EXTRA COMMUNICATIE VIND JE ONDERAAN!
We mogen op kamp! Daar zijn wij heel blij om en aan het aantal voorinschrijvingen te merken, zijn ook jullie razend enthousiast. Het wordt echter geen kamp zoals voorgaande jaren. Wel minstens even leuk natuurlijk, maar Covid-19 zorgt er voor dat we toch heel wat zaken op een andere manier moeten aanpakken. Neem daarom deze pagina heel aandachtig door!
MAATREGELEN
De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat we in bubbels van maximaal 50 personen op kamp moeten gaan. Daarom zal het kampterrein in 2 afgescheiden zones verdeeld worden om zo telkens 2 bubbels apart te kunnen houden. Elke bubbel zal een kleurcode krijgen: blauw of oranje. Bovendien is er een aparte bubbel voor de kook- en ondersteuningsploeg.
Gezien het groot aantal voorinschrijvingen zouden we drie ledenbubbels moeten maken. Rekening houdend met de grootte van het kampterrein, kunnen we maar twee ledenbubbels op kamp voorzien. Daardoor zijn we genoodzaakt de kampperiode wat anders in te delen. We zijn hierbij uitgegaan van de principes dat we niemand willen weigeren die aan de gezondheidsvoorwaarden voldoet, en we iedereen een kampervaring op het voorziene terrein willen geven.
WANNEER?
De roodkapjes en leeuwtjes (blauwe bubbel) bieden we een korter zomerkamp aan. Je zou kunnen stellen dat het zomerkamp het afgelaste driedaagse paaskamp vervangt. Zij zullen vertrekken op donderdagavond 16 juli en komen terug op zondagavond 19 juli.
Knapen en jonghernieuwers (oranje bubbel) vertrekken een dag later, op vrijdag 17 juli, en blijven tot de laatste kampdag die dit jaar op zaterdag 25 juli valt.
Voor de pagadders (oranje bubbel) en jongknapen (blauwe bubbel) begint het kamp op zondagavond 19 juli. Ook zij blijven tot de laatste kampdag.
Samengevat:
· roodkapjes & leeuwtjes: van 16 t.e.m. 19 juli.
· pagadders en jongknapen: van 19 t.e.m. 25 juli.
· knapen en jonghernieuwers: van 17 t.e.m. 25 juli.
WAAR?
Het zomerkamp 2020 gaat door op het op het provinciaal domein ‘Het Leen’ te Eeklo. Het adres, en tevens postadres:
KSA Sint-Paulus Brakel
<NAAM KIND>
Gentsesteenweg 80
9900 Eeklo
De weg naar de parking zal tijdens het brengen en afhalen aangeduid zijn met de gekende KSA-bordjes. Hieronder zien jullie alvast een plattegrond
WIE MAG ER MEE?
Hiervoor volgen we de regels, bepaald door de Nationale Veiligheidsraad. Die stelt dat iedereen mee mag tenzij het kind:
· in de 5 dagen voor het kamp ziek is geweest (verkoudheid, misselijkheid, …);
· behoort tot een risicogroep, tenzij met toestemming van de ouders en de huisarts om mee te gaan.
De keuze en de verantwoordelijkheid of het kind al dan niet meegaat op kamp ligt volledig bij de ouders. Kinderen die ziek worden op kamp moeten afgezonderd en onmiddellijk opgehaald worden door de ouders, ookal is er geen corona vastgesteld.
KOOK- EN ONDERSTEUNINGSPLOEG
Naast de kookploeg gaan er ook mensen mee om de hygiënemaatregelen toe te passen. Zij zullen onder andere zorgen voor de schoonmaak en ontsmetting. Dit team vormt een aparte bubbel en zal normaal gezien geen rechtstreeks contact hebben met de ledenbubbels. Mocht dat om één of andere reden toch nodig zijn (bv dringende ontsmetting), dan zal die persoon een mondmasker en handschoenen dragen en te allen tijde anderhalve meter afstand houden.
Om zo weinig mogelijk ‘externen’ op kamp te hebben, zal dit team ook bestaan uit leiding die op dat ogenblik in geen ledenbubbel actief is. Dit is volgens de regels toegestaan. Leiding mag niet in meer dan één ledenbubbel komen, maar mogen, als ze niet (meer) tot een ledenbubbel behoren, wel naar de ondersteuningsbubbel.
Tot onze grote spijt behoren Pol en Lutgarde, onze vertrouwelijke kookploeg, tot de risicogroep. Zij zullen dus niet fysiek aanwezig zijn op het kampterrein. Van thuis uit zullen zij helpen bij de voorbereidingen van eten, zodat iedereen kan genieten van hun lekkere en gezonde kampkost.
VEILGHEID
Dit jaar zal het kamp er heel anders uitzien op vlak van veiligheid en hygiëne. Er worden verschillende maatregelen getroffen om iedereen veilig en gezond te houden.
Volwassen begeleider Dirk gaat de hele periode mee op kamp. Hij zal er over waken dat alle veiligheids- en hygiëneregels kunnen nageleefd en toegepast worden.
Tijdens het kamp zal er veel aandacht besteed worden aan hygiëne. Zo zullen op regelmatige tijdstippen de handen moeten gewassen of ontsmet worden: voor en na de maaltijden, bij het opstaan en voor het slapengaan, en geregeld tussendoor. Bovendien doen wij het nodige om strikt gescheiden sanitair te voorzien voor de oranje en blauwe bubbel.
Het speelmateriaal zal zoveel mogelijk gescheiden worden. Als bepaald materiaal toch door beide bubbels moet gebruikt worden, zal dat eerst ontsmet worden door de ondersteuningsploeg.
De blauwe bubbel zal strikt gescheiden worden van de oranje bubbel. Dit zal gebeuren door het plaatsen van afsluitingen en labelen van spelzones met de desbetreffende kleur.
Binnen een bubbel is er geen social distancing vereist. Wel zullen we verstandig omspringen met het type spelletjes dat gespeeld wordt. Zo zal er dit jaar geen zwemactiviteit inzitten en is een 2-daagse met overnachting niet toegelaten.
Tijdens de wissel op zondagavond tussen roodkapjes/leeuwtjes en de jongknapen in de blauwe bubbel, zal het spelmateriaal en sanitair volledig ontsmet worden vooraleer de jongknapen zich installeren. Bovendien zullen zij niet in dezelfde tent slapen waar voordien de roodkapjes en leeuwtjes sliepen.
Belangrijk!
Op onderstaande afbeelding (klik erop om vergroot weer te geven) vinden jullie een overzicht van de grote lijnen die het kamp zullen bepalen. We vragen om dit in de aanloop naar het kamp zeker uitvoerig te bespreken met je kind, alsook de specifieke invulling ervan die hierboven vermeld staat. Op die manier zijn de kindjes direct mee wanneer wij de richtlijnen uitleggen op kamp.
WAT NEEM IK MEE?
Dit is de voorlopige lijst met benodigdheden. De definitieve lijst verschijnt in het volgende boekje (in juni).
Zeer belangrijk: zorg dat je alles zelf meehebt. Er kan niets worden doorgegeven, ook niet aan broers en zussen!
· Uniform
· Voldoende speelkledij die vuil mag worden
· Een warme pull
· Twee lange broeken
· Regenkledij
· Petje!
· Zonnecrème per persoon afzonderlijk
· Twee paar schoenen
· Een paar gesloten schoenen die in het water mogen
· VOLDOENDE kousen
· VOLDOENDE ondergoed
· Slaapkledij
· Zwemgerief
· Waterpistool
· Wasgerief (wegwerp washandjes, zeep, …) per persoon afzonderlijk
· Deftige slaapzak
· Deftige eenpersoons luchtmatras
· Verkleedkledij
· Een beetje zakgeld (voor postzegels, postkaarten)
· Lijst met adressen
· (KIDS-)ID
· Veiligheidshesje
· Drinkfles die opnieuw gevuld kan worden => genaamtekend!
· Drinkbeker => genaamtekend!
· Ontsmettingsgel => genaamtekend
· Wegwerpzakdoeken 3 pakjes
· 2 stoffen mondmaskers met naam erop gestikt (zodat ze gewassen kunnen worden indien nodig)
· Zak voor vuile was
· Witte T-shirt waarmee geknutseld mag worden
Extra voor knapen en jonghernieuwers:
· Gamel, vork, mes, lepel, drinkbeker en keukenhanddoek
· Fiets en helm
· Goede rugzak voor tocht naar kampterrein. Zeker niet te zwaar want we gaan met de fiets! In deze zak zit ook 1 van de 2 stoffen mondmaskers.
· Lunchpakket & drinken voor trip naar het kamp
Wat zeker niet meegaat op kamp:
· GSM-toestel (behalve knapen en jonghernieuwers, zij kunnen deze op de gepaste momenten gebruiken)
· iPod, mp3-speler, TV-toestel of andere elektronische apparaten
· Allerlei dure spullen en kleren die niet vuil mogen worden
· Snoepgoed (suiker trekt ongedierte aan, de leiding zal snoepgoed dat de kampplaats bereikt dan ook in bewaring nemen)
· Papa, mama, mémé, pépé, den hond
BAGAGE, VERTREK EN TERUGREIS
Ook vertrek en terugreis zal er dit jaar helemaal anders uitzien:
· Er is geen bezoekdag.
· Alle kinderen uit de -12 groepen worden door de ouders naar de kampplaats gebracht en daar na het kamp terug opgehaald.
· Aankomst -12 groepen gebeurt telkens ’s avonds, de kinderen dienen al avondeten genuttigd te hebben voor het afzetten.
· +12 gaat met de fiets en worden na het kamp afgehaald door de ouders.
· Om onderling contact te vermijden, zal het brengen en ophalen gebeuren volgens het kiss & ride De wagens schuiven aan in de zone volgens de kleur van de bubbel. De wagen mag enkel op de dropplaats, op aangeven van een leider, door één ouder kort verlaten worden om de bagage in of uit te laden.
Roodkapjes en leeuwtjes (eerste en tweede leerjaar)
Aankomst op donderdag 16/07 om 19u.
Ophalen op zondag 19/07 om 18u.
Uitzondering bij ophalen:
Wanneer een leeuwtje/roodkapje moet opgehaald worden, en een broer of zus van pagadders of jongknapen ook gebracht wordt, dan kan dat terzelfdertijd om 19 u te gebeuren.
Pagadders en Jongknapen (Derde, vierde, vijfde, zesde leerjaar)
Aankomst op zondag 19/07 om 19u.
Ophalen op zaterdag 25/07 om 16u.
Knapen en Jonghernieuwers (+12)
Vertrek met de fiets op vrijdag 17/07 om 8 u aan het KSA-lokaal.
De bagage voor die groep dient afgeleverd te worden op 14/07 aan het KSA-lokaal tussen 18u en 19u. Gelieve in de wagen te wachten tot de leiding aangeeft dat u de bagage mag lossen.
Ophalen, inclusief bagage, op zaterdag 25/07 om 16u. (De fiets kan wel mee op de vrachtwagen mocht het niet haalbaar zijn om deze zelf terug mee te nemen.)
Voor alle groepen
Op het moment dat de kinderen worden gebracht kunnen ook de portefeuilles met het zakgeld, mutualiteitszegeltjes, eventuele medicatie,… in bewaring gegeven worden aan de verantwoordelijke van de bubbel.
Ook de medische fiches worden dan afgegeven. Het is dit jaar uiterst belangrijk dat deze juist en volledig zijn. De medische zal iets gedetailleerder zijn dan andere jaren. Er is momenteel een standaardfiche in de maak vanuit KSA nationaal. Jullie ontvangen deze op 7 juli.
INSCHRIJVING
Inschrijven doe je door het formulier op onze site in te vullen (vóór 1 juli) en het correcte bedrag over te schrijven op ons rekeningnummer BE07 7995 1941 2366 met vermelding van naam of namen van de kinderen.
De correct en volledig ingevulde medische fiches worden afgegeven bij het brengen.
Kostprijs:
· Leeuwtjes en roodkapjes: 50 €
· Jongknapen en pagadders: 120 €
· Knapen en jonghernieuwers: 140 €.
· Korting van € 10 per kind vanaf het 2de kind van het gezin.
Tijdens dit zomerkamp zijn we genoodzaakt extra beschermend materiaal aan te schaffen. We rekenen hiervoor niets extra aan omdat we belang hechten aan de financiële laagdrempeligheid van ons kamp. Wie wil, kan ons steunen door een vrijblijvende bijdrage, bovenop de bovenstaande bedragen, te storten.
INFO EN VRAGEN
Heb je nog vragen, zijn er een aantal zaken niet duidelijk of heb je ergens een probleem mee? Aarzel dan niet om de kamp- of bondsleider te contacteren. Dit kan je doen via mail: kamp@ksabrakel.be of telefonisch: 0483/066439 (Jordy) of 0497/759414 (Ruben). Hou er rekening mee dat wij nog naar school gaan of een vakantiejob uitoefenen. Spreek dus gerust een berichtje in met je vraag als we niet bereikbaar zijn, bellen we zo spoedig mogelijk terug.
Een tweede infomoment zal plaats vinden op 7 juli. Dan ontvangen jullie ook de medische fiche. In de tussentijd zal de pagina up-to-date gehouden worden met een FAQ. Kampbezoekjes zullen digitaal doorgaan in de week van 6-12 juli. Hiervoor kan een moment gekozen worden bij de inschrijving.
BIJLAGEN
kampvoorstelling
extra communicatie
noodprocedure
medische fiche
risicogroep
FAQ
Waarom gaan de roodkapjes en leeuwtjes nu op een ander moment op kamp?
→ Uit de preregistratie is gebleken dat 2 ledenbubbels niet zullen volstaan op het kampterrein. Het terrein laat het niet toe om meer dan 2 ledenbubbels in te richten. We hebben ervoor gekozen om voor elke groep een kamp op locatie te organiseren. Bovendien heeft een groot deel van de roodkapjes en leeuwtjes nog geen ervaring met op kamp gaan. Dit alles in overweging genomen, leek een verkort en verplaatst kamp voor de roodkapjes en leeuwtjes de beste oplossing. Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat deze keuze niet optimaal is voor elke KSA’er, net zoals elke andere keuze dit ook zou geweest zijn.
Waarom moeten wij nu zelf naar het kampterrein rijden?
→ Wij hebben ervoor gekozen om het openbaar vervoer in groep te vermijden. Daar komt bij dat het kampterrein relatief dichtbij ligt dit jaar. Door te spelen met de momenten van aankomst en vertrek, hebben wij de hierdoor ontstane last tot een minimum proberen beperken.
Voor volgende groepen: