Wie zijn we?

Even voorstellen

KSA? Dat is samen spelen, zingen, trekken, plannen, kamperen… Kortom, de zuurstof die jongeren en kinderen nodig hebben om echt te leven.

Speels en vormend bezig zijn in groep met verschillende leeftijden. Het zijn de basisingrediënten die zorgen voor een boeiende chemie met vriendschap als resultaat. Bij KSA vinden kinderen en jongeren met verschillende karakters, achtergronden en meningen een vaste stek. Door écht ploegwerk kunnen leden en leiding verantwoordelijkheid opnemen en leert men rekening houden met elkaar.

KSA Sint-Paulus Brakel is de oudste jeugdbeweging van Brakel en tevens één van de oudste KSA bonden van Vlaanderen. Reeds begin jaren ’20 van vorige eeuw verenigde ze al de Brakelse studenten, toen nog onder de benaming Algemeen Katholieke Vlaamse Studengilde (AKVS) ‘Kruis in Top’. Getuige hiervan is de vlag boven de inkom van het Sint-Paulusheem. Doorheen zijn geschiedenis diende KSA Brakel steeds beroep te doen op derden voor het gebruik van een lokaal. Toen de jeugdbeweging ‘dakloos’ dreigde te worden, zorgde VZW Sint-Paulusheem voor de realisatie van het Sint-Paulusheem. Zij staan ook in voor het onderhoud en het beheer van het lokaal.

Meer dan tachtig jaar en een aantal naamsveranderingen later is KSA Brakel een moderne jeugdbeweging voor kinderen tussen 6 en 17 jaar. Onze ongeveer 120 leden komen tweewekelijks samen. Tussen 14u en 16u30 zorgt onze leidingsploeg voor een hele reeks activiteiten. We gaan al eens op tocht, er wordt gezongen, geknutseld, allerhande spelletjes gespeeld, we trekken de natuur in… Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp, wanneer we er een weekje met de tent op uit trekken. Daarnaast is er ook ons paaskamp dat 3 dagen duurt en bedoeld is als kennismaking met kamperen voor de nieuwkomertjes. Ook de oude rotten zullen zich hierop goed amuseren want op kamp gaan is gewoon altijd keitof!

Leiding

Bekijk onze leiding »

Groepen

Bekijk onze groepen »